Автор: admin
Публикувано на: 07.12.2010 11:31:21

Рейтинг:

Land

В продължение на почти 30 години, откакто е на пазара, Land Rover Defender привлича клиенти не с дизайн и комфорт, а с невероятните си офроуд качества, но от британската компания се стараят постоянно да извършват подобрения по него.

Модел 2011 е получил почти незначителни промени по външния си вид, но все пак такива има. В интериора на джипа не е пипано нищо, като са налице само някои механични подобрения.

Двигателят на Land Rover Defender 2011 е познатият ни 2.4-литров с мощност 120к.с., но старата трансмисия е заменена с нова шестстепенна, наречена GFT MT-82. Освен това, в стандартното оборудва вече ще влизат блокаж на централния диференциал и барове против преобръщане отпред и отзад.

Иначе самият дизелов агрегат остава сериозен замърсител на въздуха, тъй като отговаря само на екостандарта Euro 4. При късата база 90 средният разход на гориво е 10л/100км., а при дългата 110 – 11л/100км. Моделът не се слави и с добри динамични качества. Той ускорява от 0-100км/ч. за 15.8сек., а максималната скорост, която може да развие е 132км/ч., но все пак не това е неговият замисъл.

Според официалните данни, Land Rover Defender е способен да се катери по наклон от 45 градуса, като при спускане той може да е дори 49 градуса, а максималният страничен наклон е 35 градуса. Тези стойности имат леки изменения при различните варианти на каросерията, но при всички случаи товароносимостта е 3 500кг.

Според плановете на Land Rover, новото поколение на Defender трябва да се появи на пазара през 2013г., като те обещават да поработят сериозно по визията на джипа, както и по техническите му качества, въпреки че едва ли някой ще си купи този всъдеход, за да се състезава по улиците.


Галерия Land Rover Defender 2011
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg